Hoofdinhoud

Prijs Dr. Tijskens voor Fiderhit.

Foto

Tekst nieuwsbericht

Elk jaar reikt BWP de prijs Dr. Tijskens uit aan de beste dressuurvererver binnen het stamboek. De berekening wordt gemaakt op basis van de resultaten op de nationale wedstrijd jonge paarden. Elke BWP goedgekeurde hengst die minimum drie nakomelingen in de competitie heeft, wordt bekeken. Het gemiddelde aantal punten van deze nakomelingen wordt dan naast elkaar gezet. De hengst die daar het beste uitkomt wint de prijs Dr. Tijskens.

Deze editie komt de eer, net zoals vorig jaar, toe aan Fiderhit, een zoon van Fidermark. Moeder van Fiderhit is Scarlett, zij stamt af van Sandro Hit. De hengst vertoeft momenteel in het buitenland en werd tijdens de uitreiking in Neeroeteren vertegenwoordigd door drie van zijn nakomelingen die een plekje hebben weten te bemachtigen in het BWP Dressuurkader.

Fiderhit behaalde de titel dankzij de prestaties van volgende van zijn nakomelingen op de nationale wedstrijd jonge paarden: Femke (An Segers), Febe (Els Van Hauter), Athos vd Bergvijverhoeve (Kristof Tuerlinckx), Gentleman vd Kempenhoeve (Pieter Foets) en Glory Hit Star (Sakina Van Dijck). (bron www.bwp.be)

Bijlagen