Hoofdinhoud

Thea van de Helle op Auction Mechelen!

Foto

Geen foto

Tekst nieuwsbericht

Thea van de Helle wordt op donderdag 29 december verkocht op Auction Mechelen. De hybride veiling (live en online gaat van start om 12 u. in de B-piste in de Mechelse Nekkerhal.

Thea van de Helle is een driejarige donkerbruine merrie. Zij is niet alleen chique maar laat zich als driejarige al super rijden. Zij is sensibel en heeft voldoende bloed zodat ze heel makkelijk te rijden is. In vrijheid maakt ze een goeie sprong maar vooral onder het zadel komen haar springkwaliteiten tot uiting. Die kwaliteiten heeft ze natuurlijk niet van een vreemde. Vader Jilbert van 't Ruytershof is een kleinzoon van Diamanthina van 't Ruytershof en liep internationaal op het hoogste niveau met Constant Van Paesschen en Alexancer Housen. Sinds vorig jaar wordt hij uitgebracht op internationale young riders wedstrijden door Ramatou Ouedraogo en staat hij ter dekking bij GFE.

Maar ook de moedeerstam is opmerkelijk. Grootmoeder Delphine de Beine gaf verscheidene 1 m 60 paarden en verder in de stam zien we Ballerine III (v. Rantzau) en zij is ook de stammoedeer van onder andere Itot du Chateau, Ernest etc.

Hierdoor is Thea van de Helle niet alleen een aanwinst voor de sport maar is ze ook van bijzondere waarde voor de fokkerij. 

Alle info op: https://www.auction-mechelen.com/veiling/Thea-vd-Helle

 

Bijlagen