Hoofdinhoud

Calasco van de Helle : de Casall zoon voor de toekomst!

Foto

Tekst nieuwsbericht

Calasco van de Helle is een zoon van de Holsteinse topvererver Casall. Hij werd als 2,5 jarige goedgekeurd in Neumünster voor het Holsteiner Verband. Door een ongeluk op stal moest hij als driejarige een aantal maanden boxrust houden. Vorig jaar kon hij wel terug aan het werk en tot onze grote vreugde ging dat erg goed.

Calasco komt uit de Holsteiner stam 776 en zijn grootmoeder gaf verscheidene sportpaarden en gekeurde hengsten. Hij is pas het tweede veulen van zijn moeder Aquinta. 

Calasco heeft momenteel nog wat minder concourservaring dan zijn vijfjarige leeftijdsgenoten maar hij is super voorzichtig en toont veel vermogen op de sprong. De donkerbruine is mooi gebouwd en is groot. Hij startte de derde fase van de BWP hengstenkeuring die jammer genoeg wegens Covid-19 moest afgebroken worden. Het BWP besliste alle hengsten die deelnamen aan die derde fase goed te keuren zodat hij ook zijn goedkeuring voor het BWP op zak heeft. Wij verwachten erg veel van deze jonge hengst en zullen hem zeker terug op concours uitbrengen zodra het kan.

Bijlagen

Foto's & video's