Main content

Recent news

NIkita en Pauline Tuytel: een super combinatie!

Meestal publiceren we altijd internationale prestaties van onze hengsten of afstammelingen. Deze keer iets helemaal a...

Veneur D'Isigny winnaar 1 m 40 GP Gold Azelhof.

Geen internationale wedstrijd op het programma dit weekend maar Veneur d'Isigny deed met Constant Van Paesschen w...

Carlow van de Helle derde in Grand Prix CSI2* Oliva.

Constant Van Paesschen sloot het buitenseizoen af met twee weken wedstrijd in het Spaanse Oliva, nabij Valencia. De e...

Welkom bij Stoeterij Van de Helle!

Hartelijk welkom bij Stoeterij van de Helle. Onze stoeterij, die ondertussen meer dan 25 jaar bestaat kan opgedeeld worden in drie delen. Het dekstation, de fokkerij en de sportpaarden. Wij proberen op alle gebied voor topkwaliteit te gaan.

Het dekstation

Wij hebben momenteel een vijftiental hengsten die wij ter dekking aanbieden. Alle hengsten worden uitgebracht in de sport. Voor de 4 en 5 jarigen is dat vooral de hengstencompetitie. Daarna krijgen ze heel de zomer rust en gaan dagelijks op de weide. In het najaar nemen we het werk weer op om ze voor te bereiden voor de hengstencompetitie. Vanaf 6 jaar nemen de hengsten ook deel aan proeven voor jonge paarden op internationale wedstrijden zodat ze kunnen doorgroeien en een internationale carrière opbouwen.

Onze hengsten zijn afkomstig uit zowat alle Europese stamboeken maar zijn allemaal voor een Belgisch stamboek gekeurd. Zij beantwoorden dus aan de strengste veterinaire eisen. Sommige hengsten komen uit de eigen fokkerij, anderen werden als veulen of youngster aangekocht en een aantal worden op veilingen tijdens hengstenkeuringen aangeschaft.

De sportpaarden

Wij hebben naast de hengsten een vijftigtal paarden die in de sport uitgebracht worden. Het merendeel zijn 4 en 5 jarigen. Ook met hen werken we hetzelfde als met de hengsten. Zij lopen een vijftal regionale wedstrijden en mogen dan de rest van de zomer op de weide. Eigenlijk zijn het opgroeiende kinderen die naar onze mening niet te veel moeten doen. De meeste sportpaarden worden als 5 en 6 jarige verkocht. Af en toe houden we ze wat langer en gaan ze internationaal, worden later verkocht of komen in onze fokkerij terecht.

De fokkerij

Wij fokken met een tiental merries die uit goede moederstammen komen. Sommigen hebben een sportcarrière achter de rug, anderen toonden erg veel kwaliteit maar raakten gekwetst. Al onze merries worden door onze eigen hengsten gedekt, zo krijgen we een beeld van de verervingskwaliteiten van onze jonge hengsten. Nadat de veulens gespeend worden gaan ze in kleine groepen in loopstallen. Van mei tot november gaan alle jonge paarden in de weide, ze overwinteren in loopstallen en krijgen regelmatig uitloop in een paddock.