Hauptinhalt

Drie hengsten door naar de derde fase van de BWP hengstenkeuring.

Foto

Text

Het nummer vijf van de catalogus, Quilepo van de Helle is een zoon van Casillas van de Helle uit Wendy IV. Vader Casillas van de Helle is een zevenjarige Holsteiner van Casall x Corrado I die voor het BWP gekeurd werd als driejarige. Casillas van de Helle deed het goed in de hengstencompetitie als vier, vijf en zesjarige. Eind vorig jaar verhuisde hij naar Constant Van Paesschen die hem momenteel in het Spaanse Oliva uitbrengt in de internationale proeven voor zevenjarige paarden. Tijdens het eerste weekend bleef hij twee keer foutloos. Eind februari komt hij terug naar huis en vanaf begin maart is vers sperma beschikbaar.

Moeder Wendy IV is een Holsteiner dochter van Claudio x Landgraf I uit stam nummer 4956, een goede merriestam die o.a. de sportpaarden Sea Coast Conan (Gregory Wathelet), Verelst Goliath (Marc Van Dijck) en Capital W (Marc Van Dijck) voortbracht.

Wendy werd nooit in de sport uitgebracht omdat ze op jonge leeftijd bij een ongeval op stal een oog verloor. Aangezien wi van haar een goeie afstammeling hadden kochten wij ook haar aan om haar verder bij ons in de fokkerij te zetten. Zij springt wel prima in vrijheid en heeft een super lief karakter. 

Quilepo van de Helle is een mooie zwarte hengst die1 m 68 meet. Hij is een modern sportpaard met drie goeie bewegingen die ook op de sprong in vrijheid hele goeie dingen liet zien.

Attachments