Main content

Lissaro van de Helle wint voor de derde keer op rij Bundeschampionat !

Photo

No photo

News item text

Na de zilveren medaille op het Wereldkampioenschap voor 5 jarige dressuurpaarden in Verden zetten Lissaro van de Helle en amazone Claudia Rüscher hun zegetocht verder. Op het Bundeschampionat in het Duitse Warendorf won de Hannoveraan van Lissabon x Matcho AA als de eerste kwalificatie met 9,20 op donderdag. Zondag tijdens de finale deed hij nog beter en scoorde 9,30 met o.a. een 10 voor galop, een 9 voor draf, 9,50 voor stap, 8,50 voor 'dürchlassigkeit' en een 9,50 voor het geheel.
De gekeurde Hannoveraanse hengst kreeg van het enthousiaste publiek een staande ovatie en bleef daar super cool bij. Lissaro begon zijn carrière als Prämienhengst springen in Hannover en won vervolgens het Bundeschampionat bij de dressuurpaarden als 3, 4 en 5 jarige, wat waarschijnlijk een unicum is. Ondertussen sprong hij begin dit jaar naar de zege in verscheidene springproeven voor jonge paarden.
Lissaro van de Helle is eigendom van Stoeterij van de Helle maar staat ter dekking in het Duitse Greven bij Rüscher-Konermann.

Attachments